BSA | The Software Alliance
UNCENSOR NOW

BSA | The Software Alliance een toonaangevende pleitbezorger voor de wereldwijde software-industrie voor overheden en op de internationale markt. De leden behoren tot de meest innovatieve bedrijven ter wereld en creëren softwareoplossingen die de economie stimuleren en het moderne leven verbeteren.


Met hoofdkantoor in Washington DC en activiteiten in meer dan 30 landen, stimuleert BSA met awareness- en compliance-programma's het juiste, veilige en legale gebruik van software en pleit zij voor overheidsbeleid dat technologische innovatie bevordert en de groei in de digitale economie stimuleert.
Na vele campagnes voor de BSA door NTCP8 in de afgelopen 15 jaar, was UNCENSOR NOW opnieuw een campagne die in 10 landen is uitgevoerd.

In deze campagne stonden we stil bij het 'stilzwijgen' van softwarelicentie-problematiek binnen bedrijven. Slecht of matig overzicht en beheer van licenties speelt bij veel bedrijven. Maar de morele, financiële, veiligheids- en reputationele risico's worden onvoldoende onderkent en besproken. 

In deze campagne confronteren wij op ludieke wijze CEO's, CFO's, COO's en CIO's met hun gedrag en verantwoordelijkheden. Geen zaken wegmoffelen of doorschuiven, maar actie ondernemen.

Tevens nodigden wij bedrijven uit een statement te maken naar zichzelf én de buitenwereld, dat zij juist, eerlijk en veilig gebruik voorstaan. Het leverde hen een voor iedereen te raadplegen vermelding op de UNCENSOR NOW 'wall of fame' pagina van BSA op.
Meer BSA Campagnes
Naar merkontwikkeling

Big data & data driven

In de 15 jaar campagneactiviteiten voor BSA in - uiteindelijk - 10 landen en rond de 40 verschillende half-jaarscampagnes drong zich al snel de behoefte op om van ieder contact met een bedrijf goed bij te houden wat dat contactmoment was, wat de 'call to action' was en hoe de interactie verliep. Om bij een daarop volgend contact de dialoog goed te kunnen voortzetten.

Met praktisch het gehele MKB als doelgroep in deze 10 landen gaat dit om miljoenen bedrijfs-records. Het lukte NTCP8 met behulp van data-systemen en automation het contact met bedrijven zo persoonlijk mogelijk te maken. De campagnes van BSA door NTCP8 behoren tot de meest succesvolle internationale campagnes van BSA en NTCP8 won daarvoor diverse awards.

Meer BSA Campagnes